Een andere kijk op duurzaam groen - Levende tuin 2.0

Beschrijving: 

Enthousiasmeren van een breed publiek om samen met professionals uit de hoveniers- en groenvoorzienersbranche de kwaliteit van leefruimtes met levende materialen te vergroenen, door ontwikkeling van een verdiepend concept ‘De levende Tuin 2.0’ waarin nieuwe toepassingen voor een levende duurzame buitenruimte worden aangeboden.

In 2013 is met steun van het PT de Facebookpagina ‘De Levende Tuin’ ontwikkeld. Hiermee wordt slechts een relatief klein publiek bereikt. Belangrijk voor een breder bereik en meer impact zijn vernieuwing van de informatie, het continue in dialoog zijn van professionals met het publiek en het creëren de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen ideeën voor vergroening te ontwikkelen. De Levende Tuin 2.0 wil hierin faciliteren door middel van een waaier aan nieuwe initiatieven, zoals het organiseren van ‘Tuin van het jaar’- competities op  de thema’s Energie, Water, Voedsel en Biodiversiteit, gekoppeld aan prijsuitreiking op een luisterrijk jaarlijks ‘Tuinen Gala’, het makkelijker toegankelijk maken van modeltuinen, etc. Bij dit alles speelt de verder te ontwikkelen Facebookpagina ‘De Levende Tuin’ een centrale rol.

Resultaten: 

Vanaf september 2013 kunnen consumenten op een speciaal hiervoor opgezette facebookpagina informatie vinden over levende tuinen. Met deze facebookpagina wordt ingespeeld op de groeiende behoefte bij consumenten om meer met duurzaamheid te doen in de tuin.Zo hebben consumenten via de facebookpagina al kunnen leren wat zij kunnen doen om meer dieren in de tuin krijgen, wat hun tuin kan doen voor energie en wat mogelijk is met voedsel uit eigen tuin. Tevens kunnen zij op de facebookpagina een overzicht vinden van de hoveniers die kunnen helpen bij het maken van een levende tuin. Door middel van verschillende virale apps in 2014, 2015 en 2016 is de facebookpagina onder de aandacht gebracht van een breed publiek. Tevens is in beide jaren een koppeling gemaakt met de competitie De Tuin van het Jaar. Bezoekers hebben op de facebookpagina mee kunnen stemmen voor de publieksprijs en kaarten kunnen winnen voor de prijsuitreiking van De Tuin van het Jaar op de consumentenbeurs TuinIdee. De Levende Tuin is tevens geïntegreerd in de beoordelingscriteria voor De Tuin van het Jaar.

Groen & Welbevinden project

Project details

Projectnummer: 
15056
Begindatum: 
03-12-2014
Einddatum: 
01-01-2017
Status: 
Afgerond
Budget: 
€ 206.000