Michiel Gerritsen voorzitter NFO

19-05-2014

Michiel Gerritsen is 16 mei 2014, benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Afgevaardigden van de NFO-afdelingen, -kringen en -productgroepen hebben op de Algemene Leden Vergadering van de NFO in Tiel ingestemd met de benoeming. Gerritsen is voor twee dagen per week benoemd als voorzitterschap van de NFO. Hij combineert voorlopig de functie van NFO-voorzitter met zijn huidige functie als secretaris van het Productschap Tuinbouw. De NFO heeft met Michiel Gerritsen een waardige opvolger van Johan van Haarlem.
In zijn jaarrede gaf de kersverse voorzitter aan dat toegang tot nieuwe markten, zoals afgelopen winter China, kwaliteitsverbetering en promotie, belangrijke activiteiten zijn voor de NFO. Ook plantgezondheid, arbeid en lastenverlichting zijn speerpunten waar de NFO aan werkt.

Aansluitend aan de ledenvergadering is tijdens een receptie afscheid genomen van Johan van Haarlem. Tijdens zijn NFO-voorzitterschap gedurende vijftien jaar is de fruitteelt sterk veranderd. Zowel de teelt van bramen, bessen en frambozen als de perenteelt maakten een sterke groei door. Daartegenover staat een sterke krimp van de appelteelt. Belangrijke actiepunten voor Van Haarlem waren een gelijk Europees speelveld; doorontwikkeling van de bedrijven; innovatie en ruimte voor de sector om te ondernemen. Dit blijven belangrijke randvoorwaarden voor de sector.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de NFO zijn ook twee nieuwe hoofdbestuursleden benoemd. Marc André de la Porte uit Dreumel werd namens de NFO-kring Midden-Nederland tot opvolger van Frans van Brandenburg uit Heteren benoemd. Olav Kavelaars uit Zevenbergsehoek werd namens de NFO-kring Zeeland/Noord-Brabant benoemd tot opvolger van Ad Slabbekoorn uit Kapelle. Hiermee neemt de NFO ook afscheid van zijn huidige vicevoorzitter Ad Slabbekoorn.

NFO_klein